Forum

Ye Olde Time Hockey: 1996-2004 Detroit Red Wings en modern dynasti? (andra delen)

Author Message

Angel92
Date sent: 2017/11/17 06:57:43
Efter två Stanley Cupvinster i rad följer två säsonger där <a href="http://www.crtside.com/brandon-pirri-jersey-c-1_39.html">http://www.crtside.com/brandon-pirri-jersey-c-1_39.html</a> Detroit får nöja sig med att titta på då när två av deras största rivaler Dallas och New Jersey vinner var sin Stanley Cup.
Deep in the Heart of Texas: Dallas Stars blev Stanley Cup mästare för första gången
Texas var efter det är inte bara den ensamma stjärnan stat, det hade spelats hockey i Texas länge men från och med nu kunde de skryta med att ha vunnit The Holy Grail alias Stanley Cup, I april slutade dessutom NHL:s absolut största namn och stjärna Wayne Gretzky.
Inför säsongen förändrade NHL både Conferencerna och divisionerna, de tidigare fyra divisiorna blev sex dvs tre i varje Conference. Toronto som tidigare spelat i den västra Conferencen flyttades till öst och Northeast Divison där även Boston, Buffalo, Montreal och Ottawa spelade. New Jersey, NY Islanders, NY Rangers, Philadelphia och Pittsburgh bildade Atlantic medan Carolina, Florida, Tampa Bay och Washington bildade Southeast Divison (Atlanta ansluter den kommande säsongen). I väst såg divisionerna ut så här: Central bestod av Chicago, Detroit, Nashville och St. Louis, Pacific bestod av Anaheim, Dallas, Los Angeles, Phoenix och San Jose medan Northwest innehöll Calgary, Colorado, Edmonton och Vancouver. Nashville gjorde med andra ord sin första säsong i NHL och Atlanta skulle debutera året efter medan Columbus och Minnesota fick vänta ytterligare en säsong. Samtidigt såg det ut som om slutet var nära för Oilers där ägaren Peter Pocklington var nära att sälja laget till investerare från Houston innan en grupp lokala affärsmän kom med ett bud och lyckades rädda kvar Oilers i Edmonton.
En annan nyhet var att Montreal Canadiens donerade en pokal i Maurice ”Rocket” Richards namn som skulle gå till den i NHL som gjorde flest mål under säsongen. Under säsongen spelades dessutom den sista matchen i en Original Six arena eftersom Toronto lämnade Maple Leaf Gardens efter 68 säsonger. Olympia i Detroit stängdes 1979, Chicago Stadium 1995, Boston Garden 1995 och Forum 1996. Nu undrar ni säkert varför jag inte anser att Madison Square Garden är en Original Six arena, svaret är enkelt, Det MSG om Rangers spelade i under O6 epoken stängdes och revs redan 1968 då den nuvarande arean invigdes. NHL införde dessutom en regel för att minska antalet underkända mål, den övergavs efter en säsong och anledningen kan ni läsa om längre fram i texten.
I juli signades de tre största namnen som var FA:s, Brett Hull gick till Dallas, Curtis Joseph gick till Toronto och Ron Francis skrev på för Carolina och återvände därmed till organisationen där han debuterade och fick smeknamnet ”The Franchise”. Craig Hartsburg blev Anaheims nye coach och Barry Trotz blev Nashvilles förste man i båset. I Vancouver fick både lagets GM Pat Quinn och coach Tom Renney gå efter den misslyckade säsongen året innan och ersättarna var inga andra än Brian Burke och Mike Keenan. Pat <a href="http://www.e666e.com/ron-greschner-jersey-c-1_26.html">http://www.e666e.com/ron-greschner-jersey-c-1_26.html</a> Quinn var inte arbetslös länge eftersom han blev Torontos nye coach.
I säsongsstarten tangerade Scotty Bowman rekordet för flest säsonger som coach i NHL när han inledde sin 27:e säsong i båset, Dick Irvin som satte rekordet var coach i NHL från 1928 till 1956. Precis som förra säsongen inledde NHL säsongen med två matcher i japan, den här gången var det Calgary Flames och San Jose Sharks som möttes i två matcher. NHL började dessutom snegla på Europa igen genom att låta Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning genomföra träningsläger och en miniturnering (med två lag från Österrike) i Österrike som Tampa Bay vann.Simple PHP Forum Script - Webestools